Weekendje Ardennen

Een aantal weken geleden ben ik even lekker uit wezen waaien in de Ardennen. Even lekker niks doen. Nou ja niks… Natuurlijk was mijn camera mee. Overdag kon ik genieten van mooi weer en het gezellige reisgezelschap. Ik heb ook veel van de omgeving kunnen zien.

Waaronder de watervallen van Coo.

De watervallen zijn door de monniken van Stavelot gebouwd en zijn 15 meter hoog. Een van de hoogste van België. Een van de bezienswaardigheid in de Ardennen.
Ook hebben wij Kasteel van Franchimont bezocht. Dit is een ruïne van een burcht die in de 11e eeuw gebouwd is op een rots in de Ardennen en deel uit maakte van het prinsdom van Luik. In het verleden bleek deze vesting toch een makkelijk doelwit voor de ondertussen verder ontwikkelde artillerie. Ondanks de boogschieters die het kasteel moesten verdedigen is het meerdere keren aangevallen en deels vernietigd. Archeologen van de universiteit van Luik zijn bezig met het herbouwen van het kasteel.


Het uitzicht vanuit een van de torens.


Een foto gemaakt vanaf de binnenplaats van kasteel. Hier is goed te zien dat de ruïne langzaam door de natuur wordt overgenomen

In de avond was ik te vinden op de hoger gelegen berg achter ons vakantiehuisje. Na een kleine wandeltocht kon je de zon zien ondergaan boven de weilanden. Gelukkig zat het weer mee en kon ik een aantal mooie platen maken. En om alles op z’n plaats te laten vallen wilden deze koeien ook graag op de foto. Met de ondergaande zon die de wolken en lucht mooi kleurde werd dit een mooie plaat.

Door de rust en stilte daar boven kun je goed ontspannen, en vooral genieten van de natuur.
De laatste avond was de zonsondergang mooiste. Dit was de laatste foto die ik daar gemaakt heb.

Ardennen, Ardennes, Belgium, Belgie, Landchap, Landscape, Sunset

Hierna heb ik mijn spullen inpakken en met een nog ondergaande zon de berg weer af.
Soms moet je ook een momentje voor jezelf houden ;)